Betelblad

Betelbladeren, ook bekend als “paan” in sommige culturen, zijn hartvormige bladeren afkomstig van de betelpeperplant en hebben een belangrijke culturele en culinaire betekenis.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Betelbladeren worden verbouwd in tropische klimaten en gedijen goed in vochtige, goed doorlatende bodems. De plant wordt vaak gekweekt als klimplant en heeft warme temperaturen nodig om te groeien.

Voedingswaarden

Betelbladeren zijn laag in calorieën en bevatten enkele voedingsstoffen zoals vitamine C, carotenoïden en antioxidanten.

Gebruik

Betelbladeren worden traditioneel gebruikt om een “paan” te maken, waarbij ze worden gevuld met diverse ingrediënten zoals arecanoten, limoen, kalkpasta en specerijen. Deze paan wordt vaak gekauwd vanwege de verfrissende smaak en het verkwikkende effect.

Wist je dat…

In sommige Aziatische culturen worden betelbladeren als een belangrijk symbool beschouwd en worden ze vaak aangeboden aan gasten als teken van gastvrijheid. Het kauwen van betelbladeren is ook een oude praktijk met diepgewortelde culturele betekenis.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!