Bananenbloem

De bananenbloem, ook wel bekend als bananenbloesem, is een eetbaar onderdeel van de bananenplant die vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het heeft lichtpaarse bladeren en een unieke textuur.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De bananenbloem wordt geoogst uit het hart van de bananenplant. Het vereist zorgvuldige verwijdering van de paarse schutbladen om de eetbare kern te bereiken.

Voedingswaarden

Bananenbloem is rijk aan voedingsvezels, vitamine C, kalium en antioxidanten. Het wordt gewaardeerd om zijn mogelijke ontstekingsremmende en cholesterolverlagende eigenschappen.

Gebruik

In India wordt bananenbloem vaak gebruikt in salades, curries en frituursnacks. Het wordt gewoonlijk in dunne plakjes gesneden en gekookt voordat het aan gerechten wordt toegevoegd.

Wist je dat…

Naast zijn culinaire gebruik wordt bananenbloem ook geprezen om zijn traditionele medicinale toepassingen, zoals het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van bloedsuikerspiegels.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!