Bananenblad Rond

Ronde bananenbladeren zijn grote, groene bladeren afkomstig van bananenbomen en worden veel gebruikt in de Thaise keuken en cultuur. Ze hebben een kenmerkende ronde vorm en zijn zeer veelzijdig in gebruik.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De bladeren worden geoogst van bananenbomen die ook bananen produceren. Ze worden vaak gebruikt in Zuidoost-Aziatische landen zoals Thailand, waar bananenbomen overvloedig groeien.

Voedingswaarden

Hoewel de bladeren zelf niet worden gegeten, helpen ze bij het behouden van voedselaroma’s en het stomen van gerechten, waardoor ze een gezonde en smaakvolle kookmethode mogelijk maken.

Gebruik

De bladeren worden gebruikt om voedsel in te verpakken, zoals bij het bereiden van traditionele Thaise gerechten zoals “Khao Lam” (kleefrijst in bamboe) en “Hor Mok” (gestoomde curry).

Wist je dat…

Naast hun culinaire toepassingen worden ronde bananenbladeren ook gebruikt voor rituele en decoratieve doeleinden, zoals bij traditionele ceremonies en festivals in Thailand.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!