Bamboescheuten

Bamboescheuten zijn jonge, eetbare scheuten van de bamboeplant en vormen een veelzijdig en smakelijk ingrediënt in de Aziatische keuken.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Bamboescheuten worden geoogst uit verschillende soorten bamboe en groeien snel in de lente. Ze worden zorgvuldig geoogst voordat ze uit de grond schieten en worden daarna bereid voor consumptie.

Voedingswaarden

Bamboescheuten zijn laag in calorieën en bevatten voedingsvezels, vitamines en mineralen zoals vitamine B6, ijzer en kalium. Ze dragen bij aan een gezond dieet en kunnen helpen bij gewichtsbeheersing.

Gebruik

Bamboescheuten worden vaak gebruikt in roerbakgerechten, curry’s, soepen en salades. Ze hebben een knapperige textuur en nemen gemakkelijk de smaken van andere ingrediënten op.

Wist je dat…

Bamboescheuten zijn van nature knapperig en hebben een milde, aardse smaak. Ze worden beschouwd als een delicatesse en voegen een unieke textuur en smaak toe aan gerechten.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!