Arvi Blad

Arvi bladeren, ook bekend als taro bladeren, zijn grote, hartvormige bladeren afkomstig van de arvi plant in India. Deze bladeren worden vaak gebruikt in de Indiase keuken voor hun unieke smaak en textuur.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Arvi bladeren groeien aan de arvi plant, die voornamelijk wordt geteeld in tropische en subtropische gebieden, waaronder India. De plant vereist voldoende vochtigheid en wordt meestal gekweekt voor zijn eetbare bladeren en knollen.

Voedingswaarden

Arvi bladeren zijn rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine A en C, ijzer en voedingsvezels. Ze bevatten ook antioxidanten en mineralen.

Gebruik

Arvi bladeren worden vaak gebruikt om traditionele gerechten zoals patra (bladeren gevuld met beslag en kruiden) en alu vadi (plakken van beslag en kruiden) te maken. Ze kunnen ook gestoomd of gebakken worden.

Wist je dat…

Naast hun culinaire gebruik worden arvi bladeren in sommige culturen ook gewaardeerd om hun mogelijke gezondheidsvoordelen, waaronder hun bijdrage aan een gezonde spijsvertering en immuunsysteem.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!