Artisjok

Artisjok is een eetbare bloemknop die wordt gewaardeerd om zijn delicate smaak en vlezige structuur. De artisjok wordt vaak als groente gegeten en heeft enkele interessante, onderscheidende eigenschappen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Artisjokken gedijen goed in gematigde klimaten en worden voornamelijk geteeld in landen zoals Italië, Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten. De knoppen groeien aan grote distelachtige planten.

Voedingswaarden

Artisjokken zijn rijk aan voedingsvezels, antioxidanten en vitamines zoals vitamine C en vitamine K. Ze hebben ook een laag caloriegehalte.

Gebruik

Artisjokken worden vaak gestoomd, gekookt, gegrild of gebakken. De zachte binnenste bladeren en het hart van de artisjok worden meestal gegeten en kunnen worden gedoopt in sauzen.

Wist je dat…

De eetbare delen van de artisjok zijn eigenlijk de onvolgroeide bloemknoppen. Als ze niet worden geoogst, bloeien ze uit tot grote, opvallende paarse bloemen die veel gebruikt worden in bloemstukken.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!