Amla

De amla, ook wel Indiase kruisbes genoemd, is een kleine, groene vrucht afkomstig uit India. Deze vrucht staat bekend om zijn zure en bittere smaak en wordt vaak gebruikt om diverse gezondheidsvoordelen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Amla wordt gekweekt in India en andere delen van Zuidoost-Azië. De bomen groeien goed in warme klimaten en produceren elk jaar een overvloedige oogst.

Voedingswaarden

Amla is rijk aan vitamine C en antioxidanten, waardoor het een krachtige boost voor het immuunsysteem is. Het bevat ook vezels en verschillende B-vitaminen.

Gebruik

Amla wordt vaak gebruikt in de Indiase keuken om chutneys, pickles, jams en drankjes te maken. Het wordt soms ook gedroogd en vermalen tot poeder voor verschillende toepassingen.

Wist je dat…

In de Ayurvedische geneeskunde wordt amla al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het wordt beschouwd als een “rasayana”, een stof die het lichaam verjongt en gezond houdt.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!