Aloe Vera

Aloe Vera is een vetplant met vlezige bladeren die een heldere, gelachtige substantie bevatten. Deze gel wordt vaak gebruikt voor verschillende gezondheids- en schoonheidsdoeleinden vanwege zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Aloe Vera gedijt goed in warme klimaten en wordt wereldwijd geteeld, vaak als kamerplant. Het heeft weinig water nodig en kan in verschillende bodemtypen groeien.

Voedingswaarden

Hoewel Aloe Vera niet algemeen wordt geconsumeerd als voedsel, bevat de gel vitamines, mineralen, aminozuren en enzymen. Het wordt voornamelijk extern gebruikt voor huidverzorging.

Gebruik

Aloe Vera gel wordt soms toegevoegd aan smoothies, sappen en desserts voor extra voedingsstoffen, maar moet met mate worden gebruikt vanwege mogelijke laxerende effecten.

Wist je dat…

De oude Egyptenaren noemden Aloe Vera al “de plant van onsterfelijkheid” vanwege de gunstige effecten op de huid en het lichaam. Het gebruik ervan dateert al duizenden jaren terug in verschillende culturen over de hele wereld.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!